den 28 oktober 2021 (v43)Brf Nissöga i Ursvik, ett naturnära bostadsområde!

 
Informationen i detta nyhetsbrev är hämtad från Ursvik.se. Vill du prenumerera på deras nyhetsbrev registrerar du din e-postadress här.

November 2018

Är ni redo för julmarknaden söndag den 9:e december? Snart är det dags igen för denna fantastikt trevliga tradition där alla Ursviksbor är mer än välkomna. Vi ses där! Ursviksnytt är också tillbaka med en sammanfattning av de viktigaste nyheterna från www.ursvik.se. Har ni läst om alla nöjda resenärer på Ursviksbussen som testades under hösten, eller visste ni att det går att köpa färskt bröd och goda bakelser varje söndag? Glöm inte att tipsa dina grannar och andra bekanta om att bli prenumeranter på vårt nyhetsbrev. Vi hörs snart igen kära grannar!
 

VÄLKOMMEN TILL URSVIKS JULMARKNAD!

Söndagen den 9 december mellan kl. 11.00 – 14.00 kommer julstämningen att infinna sig längs med Mönstringsvägen framför Kymlingeskolan. Här dukas våra julmarknadsstånd upp, där Ursviks lokala krafter finns samlade med försäljning av allt från choklad till mössor!
Läs mer på ursvik.se.

 

SKIDLEKPLATS MED KONSTSNÖ

För dig som vill prova på skidåkning, eller låta barnen testa, finns det spännande planer i Ursvik. Det är Sundbybergs IK som tillsammans med Sundbybergs stad vill skapa en skidlekplats med konstsnö vid Milot. Och snökanonen är redo! Läs mer på ursvik.se.

 

TROTSAR KYLAN DEN 5 DECEMBER

Varken kyla eller mörker stoppar Indian Street Food, vars foodtruck nu kommer till Ursvik igen. Precis som tidigare har de förberett sina läckra Kathi Rolls, där det indiska brödet och fyllningen blandas med rawfood-mix och färska örter. Läs mer på ursvik.se.

 

SAMMA PLATS, EN ANNAN TID (#4)

Nu kan du läsa ”En bit av Orienten i 1600-talets Ursvik” – den fjärde delen i följetongen om livet här för länge, länge sedan. Följetongen baseras på fynden i den arkeologiska undersökning som gjordes av ett gammalt ryttartorp vid Gamla Enköpingsvägen i höstas. Den här gången handlar berättelsen om en mystisk porslinsskärva från Orienten, som på något sätt lyckades hamna i Ursviks ryttartorp på 1600-talet. Läs mer på ursvik.se.

 

NÖJDA RESENÄRER PÅ URSVIKSBUSSEN

Linje 504Y – extrabussen som förstärker den ordinarie SL-trafiken mellan Hallonbergen och Ursvik på helgkvällar – är igång sedan slutet av augusti. Hittills har ungefär 930 passagerare åkt med Ursviksbussen. Vår ”resereporter” hängde med en torsdagskväll och mötte såväl nöjda passagerare som en synnerligen rutinerad chaufför. Läs mer på ursvik.se.

 

BAGERITRUCKEN I URSVIK

Bageritrucken står utanför förskolan Granatäpplet vid aktivitetsparken kl. 11-13 – varje söndag. Här kan du köpa färskt bröd och goda bakverk! Stefan Grez är den som står bakom trucken. Hans främsta ingredienser i ett framgångsrecept är råvaror av kvalitet...
Läs mer på ursvik.se.